Parcours

ATB

De individuele rijders starten vanaf Camping Noetselerberg, Holterweg 116 in Nijverdal. Deze accommodatie beschikt over voldoende kleed- en doucheruimte.

Voor de 30 en 55 km kan men starten tussen 9.00 en 11.00 uur. Voor de 75 km kan men starten tussen 9.00 en 10.00 uur.

De route van de HolterbergClassic 2017 zal evenals vorig jaar drie afstanden kennen:

30 km

Voornamelijk uitgezet in het deel van de Holterberg tussen Holten en Nijverdal. Deze tocht is zeer geschikt voor deelnemers die willen kennismaken met het mountainbiken.
Klik hier voor de route.

55 km

Een pittige tocht, die deels over het traject van de 30 km loopt, maar ook grote stukken krijgt u minder gebaande paden onder de wielen. Een goede conditie is hier zeker vereist.
Klik hier voor de route.

75 km

Een betrekkelijk nieuwe afstand in de ATB-wereld. Goed materiaal en vooral een heel lange adem zijn voorwaarden om deze spannende uitdaging aan te gaan.
Klik hier voor de route.

Er is geen reliëfkaart van de tocht. Maar de hoogteverschillen vallen mee. In de tocht van 30 km zitten een 3 tal klimmetjes in, die echter niet hoger zijn dan een 30-50 meter, met een percentage van max 10%. Ongetrainde bikers kunnen deze tocht aan. In de 55 km route zit naast de klimmetjes van 30 km een stevige klim, waarvan het stijgingspercentage wel boven 10% ligt. Over korte afstand een behoorlijke helling. De 75 km loopt over de route van 30 en 55 km en voert verder over geaccidenteerd terrein, met een wat langere klim, die echter zeer geleidelijk is. De zwaarte zit hem daar vooral in de lengte.

Kortom: Voor ieder een uitdaging naar eigen kunnen.

En zoals ieder jaar staat kwaliteit weer hoog in ons vaandel: Op gepaste tijden zorgen we voor de inwendige mens, voor een mecanicien en (hopelijk blijven ze werkeloos) medische ondersteuning.


Trail

We hebben Marian Freriks (De Wilgenweard-Strongmanrun) en Bertus van Elburg (SallandTrail) bereid gevonden om samen met ons een fantastische trail van 15 km uit te zetten.

De tocht zal worden gelopen over de Sallandse Heuvelrug, mede dankzij de medewerking van Staatsbosbeheer. Voor iedere deelnemer gaat er 1,50 euro naar Support voor Nature.

Start is vanaf camping Noetselerberg, over een volledig onverhard parcours met smalle, kronkelige paden en wat klimwerk onderweg dwars door het Nationaal Park met prachtige heidevelden! Onderweg is er een gezellige drink- en eetpauze om even op adem te komen.
Klik hier voor de route.